Beck Anita vagyok, gerincjóga, flowjóga, power jóga és nemzetközi okleveles bodyART oktató. Eredetileg tolmács-és fordító diplomával rendelkezem, számos könyvkiadónak fordítok könyveket, de 2011 óta rendszeresen tartok csoportos órákat, és azóta folyamatosan képzem magam, nemzetközileg elismert oktatók workshopjain, és óráin veszek részt. A jóga gyökeres változásokat indított el bennem, és az életem minden területére kihatott. Nemcsak a testem és az izomzatom alakult át, hanem a gondolkodásmódom, az élethez és az emberi kapcsolataimhoz való hozzáállásom is. A jógaoktatásban megtaláltam azt az örömet, amit addig semmilyen korábbi munkámban nem tapasztaltam. Valami olyasmit éreztem, mint amit már Konfucius is megmondott:

“Válassz olyan munkát, amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod az életedben”.

Amikor őszintén segítek az embereknek, és őszinte visszajelzést kapok tőlük, ugyanakkor én is feltöltődöm. A jóga olyan fajta mélyebb önismeret felé vezet el, amelyben megszabadulhatsz az ítéletektől, megbékélhetsz saját magaddal, az életben elfoglalt helyeddel és helyzeteddel. A jóga ászanák kivitelezése közben megismerheted saját határaidat, saját tested korlátait és szabadságát. A rendszeres gyakorlás közben rájöhetsz arra, hogy bármire képes vagy, amit el akarsz érni, csak hinned kell benne, és energiát fordítani rá.

Jógaóráimat a jókedv és a könnyedség jellemzi, hiszem, hogy gyakorolni úgy lehet igazán jól, ha nem erőlteted, amit el akarsz érni, hanem önmagadat elfogadva, apránként fejlődsz és haladsz. Ahány ember, annyiféle test és lélek, vagyis nem létezik olyan sablon, amit mindenkire rá lehet húzni. Mindenki egyénileg halad az általa kitűzött célok felé.